IndexFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Wachtwoord

Ga naar beneden 
AuteurBericht
dissapera
Coördinator *FFL*


Aantal berichten : 205
Leeftijd : 27
Allaintie : *FFL*
Registration date : 10-11-07

BerichtOnderwerp: Wachtwoord   di nov 20, 2007 7:54 pm

Met betrekking op de inlognamen en wachtwoorden van zowel jullie account als gebruik op het forum wil ik de volgende info en suggesties met jullie delen:

1. Zorg voor een wachtwoord van minimaal 8 tekens.
2. Maak gebruik van zowel cijfers, letters en tekens zoals: ,(komma) ;(puntkomma) "(dubbelquote) \(backslash) *(sterretje) etc..
3. Gebruik een ander wachtwoord voor het forum dan voor je account

Wachtwoorden die bestaan uit alleen maar cijfers, tekens of cijfers en tekens en een lengte kleiner dan 8 zijn zeer gemakkelijk te ontcijferen.

In het verleden zijn er heel wat accounts gehacked en overgenomen door het gebruik van een simpel wachtwoord. Veel mensen denken niemand weet mijn wachtwoord, dus niemand komt erin, maar niets is minderwaar.
Je moet eens weten hoeveel mensen onbewust hetzelfde wachtwoord gebruiken hetzij thuis voor andere toepassingen als voor een spel zoals travian.

Hou je daarom aan de bovenste 3 goudenregels en je wachtwoord is in iedergeval goed tot zeer veilig.

Hoe 'ze' aan je ww kunnen komen:

De meeste wachtwoorden worden in een versleutelde vorm opgeslagen in een database (meestal een simplele md5 versleuteling)

Dwz. dat deze wachtwoorden niet te zijn ontcijferen, het is een éénweg versleuteling.

Echter, zodra ik het versleutelde wachtwoord heb (e.g. de database van dit forum), kan ik een computer met behulp van een brute force methode net zo lang wachtwoorden laten genereren, totdat er de juiste versleuteling uit terug komt (in theorie hoeft dat niet eens jouw wachtwoord te zijn, maar die kans is ongeveer even groot als 1 op alle Chinezen).

Het programma john is zo`n voorbeeld

Daarnaast is het redelijk simpel om wachtwoorden te raden door ze via een simpel programma niet versleuteld op te laten slaan.
Idd. is de kans groot dat dit hetzelfde wachtwoord is dat op veel andere plaatsen wordt gebruikt.

Gezien de kracht van de huidige pc's (zeker die van de tweakers onder ons) kan een wachtwoord met minder dan 8 karakters en met te weinig verschillende tekens in no-time gekraakt worden.

De reden dat ik de links erbij geef, is om aan te tonen dat er legaal aan deze info is te komen, en het daadwerkelijk een probleem is als men niet goed met z'n wachtwoorden om gaat.

De zwakste schakel blijft altijd diegene die beveiliging niet goed toepast.

Om even een voorbeeld te geven het woord sudokupuzzel (als wachtwoord)

Het alfabet bestaat uit 26 letters
sudokupuzzel bestaat alleen maar uit letters

Sudokupuzzel is 12 tekens lang dit wil dus 12^26 mogelijkheden:
95428956661682176 verschillende mogelijkheden.

Nu voegen we een cijfer toe in ons wachtwood van 12 tekens b.v.
sud0kupuzzel

nu heb je 26 letter mogelijkheden en 10 cijfermogelijkheden. 12^(26 + 10) mogelijkheden:
4738381338321616896 verschillende mogelijkheden

Nu voegen we een leesteken/symbool toe aan het wachtwoord b.v.
sud0puzze[ het aantal leestekens en symbolen bestaan uit zo`n 256 tekens waarbinnen ook letters en cijfers vallen. In dit geval krijg je dus:
256^12 mogelijkheden:
79228162514264337593543950336 mogelijkheden

Alleen letters: 95428956661682176
Letters en cijfers: 4738381338321616896
Letters, cijfers, symbolen en leestekens: 79228162514264337593543950336

Zoals je ziet maakt de samenstelling van een wachtwoord een groot verschil met betrekking tot het aantal mogelijkheden. Bij een wachtwoord van 12 tekens bestaande uit letters, cijfers en symbolen/leestekens ben je zeker enkele dagen tot weken bezig met ontcijferen.

Nog wat tips:
Truukje om een lang wachtwoord te maken dat je toch kan onthouden: gebruik een zin die je goed kan onthouden, en neem overal de eerste letters van.

For the Obsidian! Eendracht maakt macht, samen winnen we S5 - kost wat kost.

FtOEmmswwSkwk

Nog beter: leestekens erin:

FtO!Emm,swwS5-kwk.

Nog beter: getalletjes

4t0!Emm8,swwS5-kwk.

Hoe meer je kan onthouden, hoe meer je natuurlijk kan cheaten. Je kan er puntkomma's insteken, of elke klinker vervangen door een teken, of...

De zaak is gewoon dat je wachtwoord nergens anders mag gebruikt worden (niet in woordenboeken, liedjesteksten, websites..), het alfabet uit zoveel mogelijk verschillende tekens moet bestaan, en er veel verschillende tekens in je wachtwoord staan. Om de paar dagen wisselen van wachtwoord zou natuurlijk helemaal mooi zijn, maar dat is denk ik iets te veel gevraagd Wink

oh, nog 1 ding: NIEMAND zal ooit je wachtwoord vragen - zelfs crewleden mogen dit niet. Geef je wachtwoord dus gewoon nooit uit Smile
En nogmaals: gebruik voor je verschillende inlogs (travian, forum, eigen mail, msn, weetikveel waarop je nog meer moet inloggen) verschillende wachtwoorden, anders als ze 1 wachtwoord hacken hebben ze niet in 1x helemaal gehackt. En als je zoveel wachtwoorden niet kan onthouden, schrijf ze op een briefje die je naast je pc legt, of als dat niet vertrouwd is onder je hoofdkussen... naja verzin zelf maar iets Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://travian.quickbb.net
 
Wachtwoord
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Free For Life :: Travian Tips & Tricks :: Tips & Tricks-
Ga naar: